Hoppa till innehåll
  1. /
  2. Boende
  3. /
  4. De boende berättar

”Tillsammans, men i eget lugn”

De boende berättar om vardagen i våra hus

Vad tycker hyresgästerna om våra seniorhus? Hur fungerar vardagen? Vilka aktiviteter deltar de i? Hur är det att flytta till ett seniorhus som betonar gemenskapen? Vi har intervjuat några av våra hyresgäster.

”Vi har sångkvällar, filmföreställningar och utflykter. Det är fint att ha vår egen koordinator här, hon hjälper i många olika frågor.”

Seija Kesti-Heliä bor i seniorhuset Hilla, på översta våningen. Hon har en lägenhet på 33,5 kvadratmeter och tack vare det vinklade taket har hon en takhöjd på upp till sex meter, vilket ger rejält med ljus och rymd. Seija har en vacker utsikt över de omgivande trähuskvarteren. Hon spelar klassisk musik på skivspelaren och hennes möbler är arvegods från 1800-talet. På väggen hänger släktporträtt och bröllopsbilder. Tavlorna har en vän målat.

Läs mer

”Vi gillar de stora träytorna, den höga takhöjden och den fina utsikten. För oss har också de gemensamma utrymmena stor betydelse.”

Raili och Markku Sumiala bor i en gavellägenhet på 62,5 kvadratmeter, där takhöjden går upp till sex meter tack vare det vinklade taket. På tredje våningen har de en strålande utsikt över de omgivande trähusen i Björneborgs sjätte stadsdel.

Läs mer

 Om våra seniorhus i Björneborg

Trekoli-kvarteret

Det nybyggda trähuset Hilla har planerats med betoning på gemenskap. De 25 bostäderna är hinderfria och har utmärkt ljudisolering. I det vackra Torkel-huset på andra sidan gården finns ytterligare tre seniorbostäder.

Läs mer

Mikaelsgården

Mångfunktionshuset Mikaelsgården har 24 seniorbostäder. De boende har tillgång till restaurang, gym, motionssal, bastu och simbassäng.

Läs mer