Hoppa till innehåll

Startpunkten för

en spännande språkstig 

BSS Daghemmet är Björneborgs enda svenskspråkiga daghem och vi finns i hjärtat av stan, intill Liisantori. Vi erbjuder en hemtrevlig uppväxtmiljö för svensk- och finskspråkiga familjer. Vi är ett av servicesedeldaghemmen inom Björneborgs stad och samarbetar med Ulvsby, Nakkila och Harjavalta. Det betyder att avgifterna hos oss är desamma som i kommunala daghem.

Välkommen till BSS Daghemmet

Vårt daghem är en trygg uppväxtmiljö som uppmuntrar till nyfikenhet. Barnen får prova på nytt och utvecklas enligt den individuella språkstigen och planen för småbarnspedagogik. Barn ska får leka, röra på sig och upptäcka världen genom naturen och kulturen.

En lärostig från daghem till gymnasiet

Eftersom Daghemmet är en del av Björneborgs svenska samskola kan vi erbjuda en lärostig som sträcker sig hela vägen till gymnasiet. Och vad är tryggare än att få fortsätta i skolan direkt från daghemmet i samma bekanta miljö?

Bekanta dig med vår språkstrategi

Livslånga vänskapsband

Tack vare våra små daghemgrupper knyts starka vänskapsband som håller genom skolåren och under resten av livet. De flesta av eleverna i studentklassen har känt varandra sedan daghemsåren. Sådan vänskap är guld värd.

Fem skäl att välja vårt daghem

  1. Ditt barn omges av kamrater och personal som talar svenska, men är ändå inte isolerat från finskan. Därför stärks bägge språken.
  2. Inte bara är daghemsmiljön trygg och hemtrevlig, vi har också goda förutsättningar att erbjuda barnen mångsidiga upplevelser och erfarenheter.
  3. Familjerna och personalen ingår i en stark gemenskap. Eftersom daghem och skola finns under samma tak är samarbetet tätt och skolmiljön blir fort bekant för de små.
  4. Ett svenskspråkigt daghem ger ditt barn den stora fördelen att ingå i en nordisk språkgemenskap som omfattar 20 miljoner människor.
  5. Barnen knyter livslånga vänskapsband.

Ta kontakt och besök oss

Våra nyrenoverade utrymmen är en del av SKiB-campus och finns i kärnan av Björneborg.

Här är vi

Sök till oss

Det enkelt att söka till oss. E-ansökan kan du göra smidigast här:

Ansök om plats

Mer än 120 år av småbarnspedagogik på svenska i Björneborg

BSS Daghemmet hör till Finlands äldsta privata daghem. Det grundades 1898 av Arbetets Vänner i Björneborg och inledde sin verksamhet på Södra Esplanadgatan 19.

Lär mer om daghemmets historia

Ladda ner vår broschyr och läs mer

BSS Daghemmet