Skip to content
  1. /
  2. Asuminen
  3. /
  4. Asukastarinoita

Senioritalojen asukkaat kertovat

Asukastarinoita

Mitä asukkaamme ajattelevat senioritaloistamme? Miten arki sujuu? Minkälaiseen toimintaan he ovat osallistuneet? Millaista oli muuttaa omakotitalosta yhteisölliseen senioritaloon? Olemme koonneet alle asukkaidemme kokemuksia.

”Meillä on lauluiltoja, elokuvatapahtumia ja retkiä. On hienoa, että oma koordinaattori on täällä paikalla. Hän on apuna monessa asiassa.”

Seija Kesti-Heliän asunto on senioritalo Hillan ylimmässä, kolmannessa kerroksessa. Neliöitä on 33,5. Ikkunoista avautuu kaunis näkymä Porin puutaloalueen kattojen yli. Levysoitin soittaa klassista musiikkia. Kalusteet ovat Seijan isovanhempien perintöä 1800-luvulta. Seinällä on isoäidin muotokuva ja isovanhempien kihlajaiskuva. Taulut ovat ystävän tekemiä.

Lue koko juttu täältä

”Pidämme asuntomme isoista puupinnoista, korkeista tiloista ja hienoista näkymistä. Yhteisellä olohuonella on suuri merkitys.”

Raili ja Markku Sumiala asuvat senioritalo Hillan kolmannessa kerroksessa 62,5 neliön päätyasunnossa. Huonekorkeutta olohuoneessa viistokaton alla on jopa kuusi metriä. Ikkunoista avautuu näkymä Porin kuudennen kaupunginosan puutalojen ylle.

Lue koko juttu täältä

Tutustu senioritaloihimme Porissa

Seniorikortteli Trekoli

Idyllisellä puutaloalueella sijaitsevassa Trekoli-korttelissa on 28 senioriasuntoa. Korttelin muodostavat yhteisölliseen asumiseen suunniteltu uusi puukerrostalo Hilla, jossa on 25 asuntoa ja kaunis vanha puurakennus Torkel, jossa on kolme asuntoa.

Tutustu Trekoliin

Mikaelsgården

Porin keskustassa sijaitsevassa Mikaelsgårdenissa on 24 senioriasuntoa. Asukkaiden käytössä ovat myös ravintola sekä kunto- ja liikuntasali, sauna ja uima-allasosasto.

Tutustu Mikaelsgårdeniin