Hoppa till innehåll

Socialt seniorboende i Björneborg

Med vårt boendekoncept Gott åldrande erbjuder vi en aktiv och trevlig tillvaro i gemenskapens tecken med kulturupplevelser, motionsmöjligheter och anpassade lokaler. Vi bemöter våra seniorer respektfullt, stöder deras välmående och ger dem möjlighet till ett självständigt och gott liv.

SKiB erbjuder senioranpassade hyresbostäder i Björneborgs centrum: i allaktivitetshuset Mikaelsgården vid Liisantori och i det nya seniorkvarteret Trekoli strax utanför kärncentrum. Bostäderna erbjuds seniorer som fyllt 55 år och som vill ha ett självständigt boende.

Någon som bryr sig, någon som ordnar

Vår egen verksamhetskoordinator ordnar program och hjälper de boende i åldersrelaterade frågor på de båda seniorboendena. Koordinatorn har en nyckelroll i vårt unika Gott åldrande -koncept.

 Om våra seniorhus i Björneborg

Mikaelsgården

Mångfunktionshuset Mikaelsgården har 24 seniorbostäder. De boende har tillgång till restaurang, gym, motionssal, bastu och simbassäng.

Läs mer

Trekoli-kvarteret

Det nybyggda trähuset Hilla har planerats med betoning på gemenskap. De 25 bostäderna är hinderfria och har utmärkt ljudisolering. I det vackra Torkel-huset på andra sidan gården finns ytterligare tre seniorbostäder.

Läs mer

För det goda åldrandet

SKiB:s seniorverksamhet fick sin början 1960 då affärsmannen Werner Petrell testamenterade en stor del av sin egendom till Svenska Kulturfonden i Björneborg.

Enligt Petrells önskan grundades fonden Ålderdomshjälpen i Björneborg. I dag uppfyller vi Petrells vilja genom det unika verksamhetskonceptet Gott åldrande, vars hörnstenar är boendegemenskap och en verksamhetskoordinator som ordnar aktiviteter för invånarna i de två seniorhusen.

Tjänster för äldre

Här hittar du de vanliga seniortjänsterna i Björneborg

Björneborgs stad
Seniortjänster: Ikäihmisten palvelut
Social- och hälsovård: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Tidsbokning och rådgivning: Ajanvaraus ja neuvonta
Första hjälpen och jour: Ensiapu ja päivystys
Kultur- och motionstjänster: Kulttuuri- ja liikuntapalvelut
Servicekatalogen Tukea kotiin täcker hela Satakunta:
Tukea kotiin

Undrar du över något? Se svaren på de vanligaste frågorna om vårt seniorboende.

Aktuellt