Skip to content

Yhteisöllistä

senioriasumista

Yhdessä tänään, turvassa huomenna

Säätiömme tarjoaa senioreille yhteisöllistä asumista ja aktiivista arkea kulttuurielämysten, liikuntamahdollisuuksien ja ikäihmisille suunniteltujen tilojen avulla. Kohtaamme asukkaat tasavertaisina yksilöinä ja annamme tietoa ja tukea ikääntymiseen liittyvissä asioissa.

Seniorieille tarkoitetut vuokra-asuntomme sijaitsevat Porin keskustassa monitoimitalo Mikaelsgårdenissa sekä Trekoli-korttelissa keskustan läheisyydessä. Asunnot on tarkoitettu itsenäiseen asumiseen yli 55-vuotiaille.

Mikaelsgården

Porin keskustassa sijaitsevassa Mikaelsgårdenissa on 24 senioriasuntoa. Asukkaiden käytössä ovat myös ravintola sekä kunto- ja liikuntasali, sauna ja uima-allasosasto.

Tutustu Mikaelsgårdeniin

Trekoli

Idyllisellä puutaloalueella sijaitsevassa Trekoli-korttelissa on 28 senioriasuntoa. Korttelin muodostavat yhteisölliseen asumiseen suunniteltu uusi puukerrostalo Hilla, jossa on 25 asuntoa ja kaunis vanha puurakennus Torkel, jossa on kolme asuntoa.

Tutustu Trekoliin

Gott åldrande – hyvä ikääntyminen

Ohjelmaa ja tukea ikääntymiseen liittyvissä asioissa

Mikaelsgårdenissa ja Trekolissa toimiva seniorityön koordinaattori järjestää asukkaillemme monipuolista ohjelmaa ja antaa tietoa ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Koordinaattorin läsnäolo on osa säätiömme ainutlaatuista Gott åldrande – hyvä ikääntyminen -mallia.

Säätiömme senioritoiminta perustuu hallinnoimaamme Werner Petrellin Ålderdomshjälpen i Björneborg -rahastoon, jonka tarkoituksena on ikäihmisten auttaminen.

Rahaston tarkoitusta toteutetaan tarjoamalla senioriasumiseen soveltuvia vuokra-asuntoja Porin Mikaelsgårdenissa ja Trekolissa sekä järjestämällä yhteisöllistä toimintaa senioreille. Molemmissa taloissa toimiva seniorityön koordinaattori sekä asumisen yhteisöllisyys muodostavatkin ainutlaatuisen Gott åldrande -mallimme kivijalan.

Koordinaattori järjestää ohjelmaa ja tukee asukkaita ikääntymiseen liittyvissä asioissa. Koordinaattorin läsnäolo on osa säätiömme ainutlaatuista Gott åldrande – hyvä ikääntyminen -mallia.