Hoppa till innehåll

Kom med på Kids Jazz!

Pori Jazz Kids, som i år ordnas för den sjuttonde gången i samband med den internationella Pori Jazz -festivalen, välkomnar hela familjen med och bjuder på nytt lyft i form av nya samarbeten. Kids Jazz -evenemanget är ett bubblande jubel av att få göra tillsammans och bjuda på musikens glädje. Alla konserter, workshopar och övrigt program i Pori Jazz Kids är avgiftsfria och tillgängliga.

Huvudsponsorn för årets festival är Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB), som har en vilja att bidra med nytt innehåll till de existerande kulturevenemangen och på det sättet också utvidga sin egen kulturproduktion innan deras eget Kulturhus står färdigt i Björneborgs centrum.

Tvåspråkigt innehåll

Festivalens huvudkonsert ordnas vid Lokkilava i Skrivarholmen på onsdag 12.7 kl. 10-17. Dagen är tvåspråkig och leds av fantastiska Christoffer Strandberg, bekant bland annat från tv-programmet Putous. Dagens svenskspråkiga program bjuder Flip Flop och Robin Hund på. Dessutom uppträder Ella-kissa ja Ryhmä Mau, Professori Bluffo & Sirkustrio feat. Kielo Kärkkäinen samt Siina & Taikaradio. Under pauserna kan man bekanta sig med det övriga programmet: bland annat bjuder SKiB och Björneborgs stad på aktiviteter för barn och dessutom ordnas cirkusaktiviteter, program av Palmgren-konservatoriet samt Suomen Karva-Kaverit.

Pori Jazz Kids kör igång redan på fredagen den 7.7 med ett jazzläger och workshopar. Målet med Jazz Camp for Girls som nu arrangeras för andra gången är att locka med också unga flickor till jazzmusiken. Lägret ordnas den 7–10.7 i samarbete med Suomen Jazzliitto, Palmgren-konservatoriet och Pori Jazz. Man kan som bäst anmäla sig till det avgiftsfria lägret och tilläggsinformation om det finns på Pori Jazz webbplats. Där hittar man också information om veckoslutets workshopar.

Jazzlägret kulminerar i en avslutningskonsert i Puuvilla köpcentrum måndagen den 10.7. I samband med den uppträder också Palmgren-konservatoriets Young Talent Showcase och Nuorten Kuoroliittos sångläger med sin avslutningskonsert.

Kids Jazz sprider sig runt stan

Pori Jazz Kids syns även i gatubilden av stadens centrum i form av Porkka Playboys som uppträder med sitt barnmusikprogram. Porkka Playboys från Björneborg är finsk mästare inom gatumusik.

Cirka 12 000 besökare deltar i Pori Jazz Kids -evenemangen årligen. Största delen av dem besöker huvudkonserten vid Lokkilava i Skrivarholmen. Åldersfördelningen brukar vara från småbarn till mindre lågstadieelever, och man deltar ofta i större grupper: med är föräldrar, deras föräldrar samt övrig närkrets. Alla är välkomna!