Skip to content

Tule mukaan Kids Jazzeille!

Kirjurinluodossa 17. kerran osana kansainvälistä Pori Jazz -festivaalia järjestettävä Pori Jazz Kids kutsuu koko perheen mukaan musiikillista iloa ja yhdessä tekemisen riemua pulppuavaan tapahtumaan uudella otteella ja uusilla yhteistöillä. Kaikki konsertit, työpajat ja muu ohjelma ovat Pori Jazz Kidsissä pääsymaksuttomia ja esteettömiä.

Pori Jazz Kids 2023 -festivaalin pääyhteistyökumppani on Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB), jonka tahtotilana on tuoda olemassaoleviin kulttuuritapahtumiin uutta sisältöä ja sitä kautta laajentaa omaa kulttuurituotantoaan ennen oman Kulttuuritalon valmistumista Porin keskustaan.

Konsertti kahdella kielellä

Keskiviikkona 12.7. on luvassa Pori Jazz Kidsin pääkonserttipäivä Lokkilavalla klo 10–17. Päivän ohjelma toteutetaan kaksikielisesti ja juontajana toimii mm. Putouksesta tuttu Christoffer Strandberg. Lokkilavalla lapsia viihdyttävät Ella-kissa ja Ryhmä Mau, Robin Hund, Professori Bluffo & Sirkustrio feat. Kielo Kärkkäinen, Siina & Taikaradio sekä Flip Flop. Konserttien tauoilla alueella on luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle, mm. SKiBin puuhapiste, Palmgren-konservatorion marssityöpaja, Porin kaupungin sivistystoimialan toimintapisteitä sekä sirkusta ja Suomen Karva-Kaverit. 

Pori Jazz Kids -festivaali alkaa jo perjantaina 7.7. jazzleirin ja työpajojen merkeissä. Toista kertaa järjestettävän Jazz Camp for Girlsin tavoitteena on innostaa nuoria tyttöjä jazzmusiikin pariin. Leiri järjestetään 7.–10.7. yhteistyössä Suomen Jazzliiton, Palmgren-konservatorion ja Pori Jazzin kanssa. Ilmoittautuminen pääsymaksuttomalle leirille on käynnissä ja lisätiedot löytyvät Pori Jazzin verkkosivuilta samoin kuin tiedot viikonlopun työpajoista.

Kids Jazz levittäytyy myös keskustaan

Maanantaina 10.7. Puuvillan kauppakeskuksessa on luvassa tyttöjen jazzleirin päätöskonsertti ja Palmgren-konservatorion Young Talent Showcase. Lisäksi kuullaan Nuorten Kuoroliiton laulupäiväleirin loppukonsertti.

Maanantaista 10.7. keskiviikkoon 12.7. Pori Jazz Kids näkyy kaupungin keskustassa porilaislähtöisen katusoiton Suomen mestari Porkka Plaboysin lastenmusiikkiohjelmalla. 

Pori Jazz Kidsin tapahtumiin osallistuu vuosittain noin 12 000 kävijää, joista valtaosa käy pääkonsertissa Kirjurinluodon Lokkilavalla. Pikkuväen ikäjakauma on taaperoista pienempiin alakoululaisiin, mukana menossa ovat vanhemmat ja isovanhemmat sekä muu lähipiiri.