Hoppa till innehåll

Namntävling: Kulturhuset ska få ett namn

SKiB-campus Kulturhus i centrum av Björneborg ska få ett namn. Det nya namnet kartläggs genom en tävling, som alla kan delta i.

– Eftersom vi vill att byggnaden ska vara öppen för alla och också brukas av så många som möljigt, tänkte vi att det skulle vara kiva att så många som möjligt också kunde delta i att välja namnet, berättar stiftelsens utvecklingsdirektör Anna Kyhä-Mantere.

Kulturhuset reser sig på paradplats i Björneborgs centrum, i hörnet av Mikonkatu och Eteläpuisto. I huset kommer att finnas för alla öppna kulturutrymmen, såsom evenemangsutrymmen, rum för utställningar, ett bibliotek och ett café.

– Åtminstone tycker jag själv att namnet spelar stor roll – namnet kommer att ha betydelse för husets profil och huruvida det känns bra att stiga på. Vi hoppas att vi har ett namn vi kan gå ut med före sommaren är här, så det lönar sig att passa på och påverka val av namn nu!

På tävlingssidan skib.fi/tavling finns mera information om hela campusprojektet och samtidigt kan man rösta på sin egen favorit av de givna alternativen eller också föreslå ett namn själv.