Skip to content

Usein kysyttyä

Meiltä usein kysyttyä

Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin senioriasumisesta. Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää, ota yhteyttä niin vastaamme mielellämme.

Minkälaista asumista senioritalonne tarjoavat?

Meillä on Porin keskustassa sijaitseva senioritalo Mikaelsgården, jossa on 24 vuokra-asuntoa sekä keskustan läheisyydessä sijaitseva Trekolin seniorikortteli, jossa on 28 vuokra-asuntoa kahdessa talossa: Hilla ja Torkel. Asunnot on tarkoitettu itsenäiseen asumiseen yli 55-vuotiaille.

Taloissa toimii seniorityön koordinaattori. Mitä hänen tehtäviinsä kuuluu?

Seniorityön koordinaattori kuuluu Werner Petrellin rahaston tukemaan Gått åldrande – hyvä ikääntyminen -toimintamallin. Koordinaattori järjestää yhteisöllistä ohjelmaa ja neuvoo asukkaita saamaan tarvittavia palveluita joko kaupungin vanhuspalveluista tai yksityiseltä sektorilta, jos asukas tarvitsee tukea itsenäiseen asumiseen.

Onko senioritaloissanne ympäri vuorokauden henkilökuntaa paikalla?

Emme tarjoa palveluasumista. Senioritalomme asunnot on tarkoitettu itsenäiseen asumiseen. Koordinaattori on paikalla arkipäivisin virka-aikana. Meillä ei ole ympärivuorokautista henkilökuntaa eikä sairaanhoitajia.

Minkä ikäisiä asukkaanne ovat?

Asukkaidemme ikähaarukka on 56 – 93 vuotta.

Säätiönne on ruotsinkielinen. Kuinka hyvin pitää osata ruotsia?

Tarjoamme toimintaa suomen ja ruotsin kielellä. Tällä hetkellä suurin osa asukkaistamme on suomenkielisiä.

Minkälaista yhteistä toimintaa teillä järjestetään?

Koko säätiön perusidea rakentuu yhteisöllisyyteen. Panostamme yhteiseen tekemiseen, johon osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista. Järjestämme ohjattua liikuntaa, käymme teattereissa ja konserteissa, katsomme ooppera- ja balettitaltiointeja, pidämme taide- ja käsityökerhoja, vietämme yhteisiä juhlia ja kahvihetkiä. Saamme vieraaksemme myös säätiön ylläpitämän päiväkodin lapsiryhmiä.