Skip to content

Björneborgs svenska samskola -Monikielistä kasvatusta ja koulutusta Porissa

Millaisia taitoja tulevaisuuden maailmassa tarvitaan? Me Björneborgs svenska samskolassa uskomme, että kiinnostus ympäröivään maailmaan ja avoimuus uusille kokemuksille ovat tärkeä kasvualusta kyvyllemme kehittää uutta ja ratkaista eteen tulevia ongelmia.

Yhtenäinen opintopolku päiväkodista lukioon

Tarjoamme yhtenäisen opintopolun, joka alkaa päiväkodista, jatkuu suoraan peruskouluun ja huipentuu lukioon. Koulumme vahva me-henki yhdistää oppilaat, perheet ja henkilökunnan tiiviiksi yhteisöksi. Meillä solmitaan elämänmittaisia ystävyyssuhteita.

Björneborgs svenska samskola, BSS, on yksityinen ruotsinkielinen koulu, joka on toiminut Porissa jo vuodesta 1892. Kouluamme ylläpitävä säätiö, Svenska Kulturfonden i Björneborg, SKiB, edistää monikielisyyttä, elinikäistä oppimista ja suvaitsevaa, tasa-arvoista kehitystä Porissa ja Satakunnassa.

Päiväkoti

Päiväkotimme tarjoaa lämminhenkisen ja uteliaisuuteen kannustavan monikielisen kasvuympäristön, jossa lapset saavat kokeilla uutta ja edetä yksilöllisen kielipolun ja varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti. Lapset oppivat arjen taitoja leikin, liikunnan, luonto- ja kulttuurielämysten lomassa.

BSS Daghemmet

Peruskoulu

Koulussamme uteliaista ja luovista lapsista kasvaa rohkeita nuoria. Oppimista siivittää hyvä yhteishenki, innostavat opettajat ja mahdollisuus kehittyä omia vahvuuksia kuunnellen.

BSS Grundskola

Lukio

Monikielinen opintopolkumme huipentuu lukioon. Luovista lapsista kasvaa rohkeita nuoria, jotka ajattelevat itsenäisesti, ilmaisevat itseään monikielisesti ja vaalivat usein jo päiväkodissa solmittuja ystävyyssuhteita.

BSS Gymnasium

BSS:n opintopolulla lapsesi

  • Oppii ja puhuu ruotsia kanssamme 1-vuotiaasta 19-vuotiaaksi asti. Varhainen monikielisyys auttaa myöhemmin muiden kielten oppimisessa.
  • Oppii ajattelemaan itsenäisesti ja ilmaisemaan itseään monikielisesti
  • Saa rohkeutta toteuttaa ideoita ja toimia suunnannäyttäjinä
  • Kasvaa osaksi pohjoismaista kieliyhteisöä
  • Solmii läpi elämän jatkuvia ystävyyssuhteita

BSS avaa ovet maailmaan, joka on mahdollisuuksia täynnä

Toimimme Porissa Liisantorin laidalla

Björneborgs svenska samskola sijaitsee Porin sydämessä Liisantorin laidalla. BSS koulu toimii osoitteessa Otavankatu 16. Opetustiloja on myös viereisessä Rosa Husetissa. Ruokailutilat ovat Mikaelsgårdenissa Mikonkadulla. Lisää opetustiloja on tulossa uuteen kulttuurikampukseen Mikonkadun ja Eteläpuiston kulmaan. Päiväkoti BSS Daghemmet toimii osoitteessa Mikonkatu 20-22.

Kuva: Ville Heikkarainen, Villilä Korporaatio

130 vuotta ruotsinkielistä opetusta Porissa

Tutustu koulumme historiaan

Koulu laajenee uuteen kulttuurikampukseen

Porin uuteen kulttuurikampukseen tulee uusia opetustiloja Björneborgs svenska samskolalle. Mikonkadun ja Eteläpuiston kulmaan nousevaan uuteen keskukseen on tulossa kaupunkilaisten käyttöön tarkoitettuja kulttuuritiloja, kirjasto, kahvila, monitoimisali ja näyttelytila

 

Tutustu uuteen kulttuurikampukseen

Ajankohtaista