Skip to content

Opetus

Opetus BSS koulussa

Björneborgs svenska samskola tarjoaa oppilailleen yhtenäisen monikielisen opintopolun, joka alkaa päiväkodista, jatkuu suoraan peruskouluun ja ulottuu lukioon asti.

Opetuksessa noudatamme valtakunnallista perusopetussuunnitelmaa. Erityisenä tehtävänämme ruotsinkielisenä kouluna on tarjota oppilaille mahdollisuus kasvaa osana suomenruotsalaista kulttuuria ja perinteitä. Huolehdimme myös äidinkieleltään suomenkielisten suomen opetuksesta.

Vahvistamme jokaisen oppilaan kielellistä ja kulttuurista identiteettiä ja tuemme nuorten kasvua osaksi monikulttuurista yhteiskuntaa.

Opetussuunnitelmat

Perusopetuksen opetussuunnitelman yhteenvetoon voit tutustua tästä:

Tutustu perusopetuksen opetussuunnitelmiin kokonaisuudessaan tästä:

Esiopetuksen suunnitelmaan voit tutustua tästä:

Opetusta tukeva toiminta

Teemme työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi

Koulumme on sitoutunut kiusaamista ehkäisevään toimintaan. Noudatamme kiusaamisen vastaista KiVa-ohjelmaa.

Tutustu kiusaamisen vastaiseen ohjelmaan BSS-koulussa

Olemme Unesco-koulu

Björneborgs svenska samskola on yksi Suomen noin kuudestakymmenestä ja maailman 11 700 Unesco-koulusta

Maailmanlaajuisen Unesco-kouluverkoston tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. Suomen Unesco-kouluissa erityisen tärkeiksi on koettu ihmisoikeus-, ympäristö- ja maailmanperintökasvatus.

Meillä BSS-koulussa Unesco-työn tavoitteena on toimia kestävän kehityksen ja globaalikasvatuksen edistämiseksi sekä tuoda YK:n Agenda 2030-tavoitteet osaksi elämää.

Porin ja Pirkanmaan Unesco-koulut muodostavat oman alueellisen verkoston, PAXin. Verkostoon kuuluvat Björneborgs Svenska Samskola, Kuninkaanhaan koulu (Pori), Oriveden lukio, Tampereen Normaalikoulu ja Varalan Urheiluopisto (Tampere).