Skip to content
Porin BSS-lukiossa edistetään opiskelijoiden monikielisyyttä

Opetus

Opetus BSS lukiossa

Lukiomme on osa Björneborgs svenska samskola -koulun yhtenäistä opintopolkua, joka alkaa päiväkodista, jatkuu suoraan peruskouluun ja ulottuu lukioon asti.

Opintosuunnitelma

BSS lukion opetussuunnitelma noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita. Lukiomme virallinen opetuskieli on ruotsi, ja erityisenä tehtävänämme on opiskelijoiden monikielisyyden edistäminen ja eri kielten ja kulttuurien arvostuksen vahvistaminen. BSS on myös koko Porin alueen ainoa ruotsinkielinen lukio ja sitä kautta tärkeä tehtävämme on ruotsinkielisen lukio-opetuksen tarjoaminen ja ruotsinkielisen kulttuurin vahvistaminen Porissa ja Satakunnassa.

Tutustu lukion opetussuunnitelmaan tästä:

Laaja yhteistyöverkosto

Teemme yhteistyötä Porin alueen suomenkielisten lukioiden kanssa. Toimimme tiiviinä verkostona myös Tampereen, Oulun ja Kotkan ”kielisaarilla” sijaitsevien ruotsinkielisten lukioiden kanssa. Ruotsinkielisen Gnet-lukioverkoston kautta opiskelijoidemme käytössä on laaja kurssitarjonta verkossa.

Lukiomme opiskellijat voivat osallistua Satakunnan urheiluakatemian (SSA) koulutukseen sekä suorittaa kursseja Ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Kirjalista

Tietoa ylioppilastutkinnosta

Studentexamensnämnden
Studentexamensnämndens kursprovsystem Abitti

Yhteistyöverkostomme

GNets distanskurser
Satakunta Sport Academy
Svenska Samskolan i Tammerfors
Svenska Privatskolan i Uleåborg
Kotka Svenska Samskola

Porin BSS-lukion opetuskieli on ruotsi