Skip to content

Hyvän elämän eväitä, tänään ja huomenna

Utbildning. Kultur. Gott åldrande.

Svenska Kulturfonden i Björneborg -säätiö tarjoaa hyvän elämän eväitä Porissa ja Satakunnassa. Teemme työtä elinikäisen oppimisen, hyvinvoinnin ja kielellisen rikkauden puolesta. Kasvatamme päiväkotimme ja koulumme oppilaista monikielisiä menestyviä nuoria, tuemme ennakkoluulottomasti paikallista kulttuuria ja kannustamme senioriasukkaitamme aktiiviseen, yhteisölliseen arkeen.

Edistämme porilaista hyvinvointia, elämäniloa ja suvaitsevaisuutta yli sadan vuoden kokemuksella – perinteitä vaalien ja yhteiseen tulevaisuuteen katsoen.

Toimintamme pähkinänkuoressa

On aika murtaa myyttejä, oikoa väärinkäsityksiä ja ennen kaikkea sukeltaa toimintamme syövereihin. Mikä ihmeen SKiB? Mitä kaikkea säätiön sisällä tehdään? Lisäksi vastaamme kysymyksiin: Minne Kulttuuritalo nousee, onko koulu kallis ja miten raatihuoneen kello liittyy säätiöön?

Lue lisää SKiBin lehdestä

Tervetuloa mukaan SKiB-yhteisöön

Koulutus

Säätiömme ylläpitämä Björneborgs svenska samskola, BSS tarjoaa monikielisen opintopolun, joka alkaa päiväkodista, jatkuu peruskouluun ja ulottuu aina lukioon asti. BSS:n turvallisessa ja uteliaisuuteen kannustavassa kasvuympäristössä lapset oppivat ja puhuvat ruotsia kanssamme 1-vuotiaasta 19-vuotiaaksi. Opintopolkumme valmentaa itsenäiseen ajatteluun ja monikieliseen ilmaisuun, antaa läpi elämän jatkuvia ystävyyssuhteita ja avaa ovet suureen pohjoismaiseen kieliyhteisöön.

Opetus

Hyvä ikääntyminen

Ainutlaatuinen senioriasumisen mallimme Gott åldrande – Hyvä ikääntyminen tarjoaa senioreille yhteisöllistä toimintaa ja aktiivista arkea kulttuurielämysten, liikuntamahdollisuuksien sekä sopivien tilojen avulla. Säätiömme ylläpitämät senioritalot Mikaelsgården ja Trekoli sijaitsevat keskeisellä paikalla Porissa, ja taloissa työskentelee asukkaiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukeva koordinaattori.

Seniorit

Kulttuuri

Taide ja kulttuuri ruokkivat hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. SKiB on mukana rakentamassa elinvoimaista ja eteenpäin katsovaa yhteiskuntaa, tukee ennakkoluulottomasti monikielistä kulttuuritoimintaa, tekee yhteistyötä paikallisten sekä pohjoismaisten toimijioden kanssa ja huolehtii yhteisistä satakuntalaisista juuristamme säilyttämällä arvokasta perinnetietoa.

Kulttuuri

SKiB-säätiö on

Hyvän elämän kumppani Porissa tänään ja huomenna