Skip to content
  1. /
  2. Asuminen
  3. /
  4. Usein kysytyt kysymykset

UKK

Meiltä usein kysyttyä

Olemme koonneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin senioriasumisesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit myös aina olla yhteydessä seniorikoordinaattoriin.

Meillä on Porin keskustassa sijaitseva senioritalo Mikaelsgården, jossa on 24 vuokra-asuntoa sekä keskustan läheisyydessä sijaitseva Trekolin seniorikortteli, jossa on 28 vuokra-asuntoa kahdessa talossa: Hilla ja Torkel. Asunnot on tarkoitettu itsenäiseen asumiseen yli 55-vuotiaille.

Seniorityön koordinaattori kuuluu Werner Petrellin rahaston tukemaan Gått åldrande – hyvä ikääntyminen -toimintamallin. Koordinaattori järjestää yhteisöllistä ohjelmaa ja neuvoo asukkaita saamaan tarvittavia palveluita joko kaupungin vanhuspalveluista tai yksityiseltä sektorilta, jos asukas tarvitsee tukea itsenäiseen asumiseen.

Emme tarjoa palveluasumista. Senioritalomme asunnot on tarkoitettu itsenäiseen asumiseen. Koordinaattori on paikalla arkipäivisin virka-aikana. Meillä ei ole ympärivuorokautista henkilökuntaa eikä sairaanhoitajia.

Asukkaidemme ikähaarukka on 56 – 93 vuotta.

Tarjoamme toimintaa suomen ja ruotsin kielellä. Tällä hetkellä suurin osa asukkaistamme on suomenkielisiä.

Koko säätiön perusidea rakentuu yhteisöllisyyteen. Panostamme yhteiseen tekemiseen, johon osallistuminen on tietenkin vapaaehtoista. Järjestämme ohjattua liikuntaa, käymme teattereissa ja konserteissa, katsomme ooppera- ja balettitaltiointeja, pidämme taide- ja käsityökerhoja, vietämme yhteisiä juhlia ja kahvihetkiä. Saamme vieraaksemme myös säätiön ylläpitämän päiväkodin lapsiryhmiä.

Tutustu Trekolin kuukausiohjelmaan

Tutustu Mikaelsgårdenin kuukausiohjelmaan