Skip to content
  1. /
  2. Säätiö
  3. /
  4. Historia
  5. /
  6. Satavuotias yhteisö elää osana…

Historia

Satavuotias yhteisö elää osana kaupunkia

Säätiön kaikessa toiminnassa ja tehdyissä päätöksissä on noudatettu perustajan, Hjalmar Widbomin perintöä.

Widbomin tahdon mukaan juuri Porin ruotsalainen yhteiskoulu on muodostunut vuosikymmenten myötä säätiön toimien kannalta merkitykselliseksi. Säätiön tavoitteena on ollut tehdä yhteiskoulun oppimisympäristöstä houkutteleva, jotta porilaiset vanhemmat ohjaisivat lapsensa kouluun ja jotta lasten vanhemmat sekä isovanhemmat ottaisivat osaa sen tarjoamaan monipuoliseen toimintaan.

Säätiö on kannustanut kaikenikäisiä porilaisia, niin nuoria, aikuisia kuin vanhempiakin monikielisen toiminnan ympärille. Yhteiskoulu tarjoaa laajan kulttuurituntemuksen ja vähintään kahden kielen sujuvat taidot. Ruotsin kielen taito puolestaan avaa ovet Pohjoismaiden kansainvälisiin mahdollisuuksiin. Kulttuuritoiminta taas merkitsee taiteeseen liittyvää yleistä hyvinvoinnin, sosiaalisuuden ja esteettisyydestä nauttimisen sekä itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia.

SKiB-säätiön toimipisteet sijaitsevat keskeisellä paikalla Porissa. Päiväkoti, koulu, lukio, monitoimitalo Mikaelsgården, säätiön toimisto ja arkisto sekä tuleva kulttuurikampus muodostavat toiminnan sydämen Liisantorin laidalle keskelle porilaista elämää. Kuva: Ville Heikkarainen, Villilä Korporaatio