Skip to content

Kampuksen kulttuuritalolla on nimi

SKiB-kampuksen kulttuuritalon nimeksi tulee Kulturhuset Fiini / Kulttuuritalo Fiini.

Fiini oli suosituin valmiista vastausehdotuksista, yhteensä 159 äänellä. Osa jotakin muuta vaihtoehtoa äänestäneistä tai omaa nimeä ehdottaneista kirjoitti myös kommentteihin, että myös Fiini on talolle hieno nimi. Yhtensä 765 osallistui nimikilpailuun.

Paikallisia kannustettiin osallistumaan ideointiin nimellä, joka sopii niin suomen- kuin ruotsinkieliseen suuhun, nimi on mielellään lyhyt ja ytimekäs ja nimellä on mielellään jokin yhteys rakenteilla olevaan kokonaisuuteen.

– SKiB:n hallitus katsoo että Fiini täyttää nämä kriteerit ja on ruotsinkielisenä lainasanana vakiintunutta Porin murretta. Porilaisten mielipiteellä on tietysti myös suuri merkitys, SKiB-säätiön toimitusjohtaja Martin Hartman kertoo.

Omia ehdotuksia annettiin 336 kappaletta ja myös niistä poimittiin nimiä taloon.

– On mahdollista että nimiehdotuksista löytyy vielä lisää nimiä taloon, sillä hyviä nimiehdotuksia on käsissämme nyt niin paljon.

Tiedossa olevat nimet:

Tapahtumasali – Jammi (SKiB-säätiön perustajan Hjalmar Widbomin lempinimi oli Jammi)

Kirjasto – Skibban (ruotsin bibliotek lyhennetään usein muotoon ”bibban”)

Kahvila/ravintola – Blåbär (rakennuksen paikalla oli pitkään kahvila nimeltä Mustikka)

Kubenneuvotteluhuone (koulun ja kulttuuritalon väliin tulee lasiseinäinen neuvotteluhuone, joka ulkoa päin katsottuna näyttää ilmassa leijuvalta kuutiolta)

– Seuraava askel on löytää Blåbär -kahvila-/ravintolakokonaisuudelle pitäjä kilpailutuksen kautta, Hartman jatkaa.

Kaikki, joiden nimiehdotus päätyy taloon tavalla tai toisella, palkitaan. Lisäksi ideakilpailun pääpalkinnon voittaja arvotaan kaikkien osallistujien kesken.