Skip to content

BSS hyväksytty IB-ehdokkaaksi

Kansainvälinen International Baccalaureate Organization (IBO) on hyväksynyt SKiB-säätiön ylläpitämän BSS-koulun hakemuksen päästä IB-ehdokkaaksi.

International Baccalaureate Diploma Programme on kansainvälinen ylioppilastutkinto, jonka voi nykyisin suorittaa yli 150 maassa. IB-tutkinto antaa laajan yleisen korkeakoulukelpoisuuden Suomessa ja muualla maailmassa. IB-linjalla opetus on englanninkielistä.

Porille status IB-ehdokaskouluna tarkoittaa käytännössä sitä, että laajennettua opetuslupaa voidaan nyt hakea OKM:ltä.  Vasta ministeriön myöntämän luvan jälkeen voidaan IB-lukion tulo Poriin vahvistaa.

Jo ehdokkuuskin on kaupungille merkittävä merkkipaalu.

– Jotta tähän pisteeseen ollaan päästy, on taustalla käyty mittava pohja- ja selvitystyö, jotta kriteerejä vastaavaa opetusta voidaan tarjota. Yhteistyö Porin kaupungin kanssa on tietysti täysin keskeisessä roolissa, kertoo SKiB-säätiön toimitusjohtaja ja koulun johtava rehtori Martin Hartman.

Opetuksen järjestämistä suunnitellaan yhteistyössä kaupungin kanssa, jolle kansainvälinen lukiokoulutus on koko maakunnan vetovoiman ja elinvoiman kannalta suuri merkitys.

– Tässä toivomme koko maakuntaa, sen päättäjiä ja elinkeinoelämää mukaan talkoisiin, jotta pystymme vakuuttamaan vielä valtion päättäjät IB-lukion tarpeellisuudesta Poriin, Hartman sanoo.

Toteutuessaan IB-linja on ensimmäinen Satakunnassa.