Hoppa till innehåll

Lektor i svenska och litteratur

Hej, du som är lektor i svenska och litteratur!

Vi på SKiB och BSS växer och utvecklas, och söker därför förstärkning till BSS. På språkön Björneborg vill vi bli föregångare och utveckla språkundervisningen till att möta framtidens behov och uppnå goda resultat också i fortsättningen. Detta är något vi satsar stort på – vi har bland annat genomfört ett intressant samarbetsprojekt med CLL vid Åbo Akademi med den ambitiösa målsättningen att ytterligare förbättra elevers studentresultat i modersmålet svenska. I detta arbete har lektorn i modersmål och litteratur en central roll, även om vi samtidigt tänker att svenskundervisningen i vår skola är ämnesöverskridande och tillhör därmed alla.

Från och med 2026 kommer vi att få dels helt nya och dels totalrenoverade, fräscha och moderna utrymmen för vår verksamhet, som innefattar, förutom utbildning också kulturverksamhet. Kolla gärna vad som är på gång på skib.fi/campus.

Björneborgs svenska samskola är en dynamisk lärmiljö, som uppmuntrar till nyfikenhet. Det är en miljö med stark samhörighet och vi-anda där elever ges möjligheter att utveckla sina styrkor till­sammans med engagerade lärare. Hos oss växer nyfikna barn till modiga ungdomar som kan tänka självständigt, uttrycka sig själva och som får vänskapsband genom hela livet.

BSS utgör en unik svensk kulturbärande lärmiljö i en primärt finskspråkig omgivning. Skolan är där­för ett attraktivt val för familjer som värdesätter flerspråkighet och språkpedagogisk expertis inom småbarnspedagogik, grundläggande utbildning och gymnasium.

Vi erbjuder:

  • pedagogiskt innovativt arbete
  • delaktighet i utvecklandet av lärmiljön
  • stöd och möjlighet till fortbildning
  • en trevlig arbetsgemenskap
  • hjälp med att ordna boende
  • bra förmåner (t.ex. Smartum-sedlar, eget gym och egen simbassäng) och företagshälsovård.

Vi värdesätter

  • modern helhetssyn på undervisning
  • samarbetsförmåga och intresse för utvecklingsarbete

Sök nu!

Uppgiften besätts omgående och tillsvidare. Behörighetskrav: i enlighet med F 986/1998 Ansökningstiden utgår 30.9.2023. Sänd in din ansökan till: bss@bjss.fi Kontakt: rektor Susanna Blomquist, 044 2432 531

Björneborgs svenska samskola (BSS) erbjuder en lärostig som sträcker sig från daghem till gymnasiet. Skolan är privat och grundades 1892. Skolan upprätthålls av Svenska Kulturfonden i Björneborg (SKiB), en stiftelse som arbetar för flerspråkighet, livslångt lärande, tolerans och jämlikhet i Björneborg och Satakunta.