Skip to content
  1. /
  2. Koulu
  3. /
  4. Lukio
  5. /
  6. Opetus

Opetus BSS lukiossa

Opetus

Lukiomme on osa Björneborgs svenska samskola -koulun yhtenäistä opintopolkua, joka alkaa päiväkodista, jatkuu suoraan peruskouluun ja ulottuu lukioon asti.

Opintosuunnitelma

BSS lukion opetussuunnitelma noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita. Lukiomme virallinen opetuskieli on ruotsi, ja erityisenä tehtävänämme on opiskelijoiden monikielisyyden edistäminen ja eri kielten ja kulttuurien arvostuksen vahvistaminen. BSS on myös koko Porin alueen ainoa ruotsinkielinen lukio ja sitä kautta tärkeä tehtävämme on ruotsinkielisen lukio-opetuksen tarjoaminen ja ruotsinkielisen kulttuurin vahvistaminen Porissa ja Satakunnassa.

Tutustu lukion opetussuunnitelmiin tästä:

Laaja yhteistyöverkosto

eemme yhteistyötä Porin alueen suomenkielisten lukioiden kanssa. Toimimme tiiviinä verkostona myös Tampereen, Oulun ja Kotkan ”kielisaarilla” sijaitsevien ruotsinkielisten lukioiden kanssa. Ruotsinkielisen Gnet-lukioverkoston kautta opiskelijoidemme käytössä on laaja kurssitarjonta verkossa.

Lukiomme opiskellijat voivat osallistua Satakunnan urheiluakatemian (SSA) koulutukseen sekä suorittaa kursseja Ammattikorkeakoulu Arcadassa.

Kirjalista
Tietoa ylioppilastutkinnosta
Yhteistyöverkostomme