Svenska Kulturfonden i Björneborg

Allmänt

Mikaelsgården är ett av stiftelsen ägt mångaktivitetshus i hörnet av Mikonkatu och Otavankatu. I bottenvåningen längs Mikonkatu finns Svenska Barnträdgården i Björneborg, festsalen och restaurangen. I andra våningen finns utrymmen för Björneborgs svenska samskolas första lågstadieklasser. Längs Otavankatu finns seniorbostäder i fem våningar och fysioterapi- och simavdelningarna. I källarvåningen finns garage, specialundervisningsutrymmen och socialutrymmen för personalen.

Svenska Barnträdgården i Björneborg

Barnträdgården har trivsamma ändamålsenliga utrymmen i Mikaelsgården med plats för ca. 60 barn. Det finns en grupp för under 3-åringar och tre heldagsavdelningar för barn i åldern 3-6 år. Barnträdgården upprätthålls av Svenska Barnträdgårdens i Björneborg Understödsförening r.f. För mer uppgifter om Barnträdgården, se kontaktuppgifter.

Restaurang Mikael - Amica

Restaurang Mikael bedrivs av restaurangbolaget Amica. Under skoltid fungerar Restaurang Mikael som elevrestaurang, under kvällstid och veckoslut kan restaurangen reserveras enligt överenskommelse.
Restaurangen har 155 kundplatser och ett kabinett för 20 personer. I samband med restaurangen finns en högklassig festsal för max. 175 personer. Utrymmena lämpar sig utmärkt för anordnande av olika företags- och familjetillställningar.
Restaurangen erbjuder ett brett sortiment med allt från café produkter till menyer för de mest krävande festligheterna. För mer uppgifter om restaurang Mikael, se kontaktuppgifter.

Festsalen

Mikaelsgårdens festsal har plats för 175 personer. Tack vare god akustik och en högklassig flygel är den också lämplig för konsertbruk. För konferensbruk är salen utrustad med en mångsidig av-utrustning. För mer information om festsalen kontakta kontorschefen, se kontaktuppgifter.

Hyresbostäderna

I Mikaelsgårdens bostadsdel finns 24 hyresbostäder för seniorer. Alla bostäder och de allmänna utrymmen är anpassade för hinderfritt boende. Två enrummare kan hyras för en kortare tid till t.ex hyresgästers anhöriga. I Mikaelsgården finns förutom bostäder också ett gemensamt trivselrum för seniorer, "Träffis". Hyresgästerna har lätt tillgänglighet till matsalen och restaurangen. För mer uppgifter om seniorbostäderna kontakta verksamhetsledaren för Ålderdomshjälpen / Gott åldrande, se kontaktuppgifter.

Training Studio Aqua

Fysion med ett brett utbud av motions- och fysiotjänster bedrivs av Training Studio Aqua. Mikaelsgården utrymmen med simbassäng, konditions- och gymnastiksal ger verksamheten mångsidighet. För mer information om fysioverksamheten, se kontaktuppgifter.