Svenska Kulturfonden i Björneborg

Sekelskaparna

Tidpunkt 13.10.2016 kl. 15:00
Plats Kulturarenan Gloria Lilla Robertsgatan 12, Helsingfors
Beskrivning

Tervetuloa Vuosisadan rakentajat -kilpailun avajaisiin!
Välkommen till Sekelskaparna-innovationtävlingens öppning!
 
Hur sen framtiden ut för unga i Finland? Miltä nuorten tulevaisuus näyttää Suomessa? Rakennetaan siitä yhdessä parempi!

Suomalaiset apurahasäätiöt toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun avajaisjuhliin torstaina 13.10. klo 15–18 Kulttuuriareena Gloriaan (Pieni Roobertinkatu 12). Stiftelser och fonder önskar dig varmt välkommen till Sekelskaparna-innovationtävlingens vernissage på torsdagen den 13.10. kl. 15–18 i Gloria (Lilla Robertsgatan 12). Kahvia on tarjolla klo 14.30 alkaen.
 
Vuosisadan rakentajat on yli 40 suomalaisen säätiön ja rahaston yhteinen Suomi 100 -juhlavuoden hanke. Se on kaikille avoin haastekilpailu. Siinä etsitään ja kehitetään ratkaisuja, jotka parantavat nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Lue lisää kilpailusta osoitteesta http://vuosisadanrakentajat.fi.
 
Tilaisuuden avaa sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala. Suomalaisten nuorten tulevaisuudesta mukana keskustelemassa ovat muun muassa Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio, tutkija Maria Ohisalo, Icehearts-urheiluseuran toiminnanjohtaja Ville Turkka, trendianalyytikko Pauli Komonen sekä yrittäjä Pia Henrietta Kekäläinen. Inspiroivan keskustelun lisäksi iltapäivään kuuluu energistä tanssitaidetta, pientä syötävää ja juhlajuomaa. Tule nauttimaan hengen ja ruumiin ravinnosta tärkeän asian äärelle! Kom och bli inspirerad av framtidens vindar!
 
Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä 7.10. mennessä. Anmäl dig här senast den 7. oktober.

Tervetuloa!
Liisa Suvikumpu
Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta

Mistä säätiöiden Vuosisadan rakentajat -haastekilpailussa on kyse?
Suomen täyttäessä sata vuotta kotimaiset apurahasäätiöt haluavat jakaa vielä enemmän hyvää kuin tavallisesti. Säätiöt ja rahastot ovat tunnistaneet yhteiskunnan kannalta merkittäväksi tehtäväksi parantaa nuorten hyvinvointia ja turvata nuorten osallisuus yhteiskunnassa. Säätiöt järjestävät vuoden kestävän, kaikille avoimen haastekilpailun, jossa haetaan ennakkoluulottomia, osaavia ja motivoituneita tiimejä kehittämään vaikuttava ratkaisu nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen.

Tuomaristo valitsee parhaat tiimit kuusi kuukautta kestävään työskentelyvaiheeseen, jossa tiimit kehittävät ja testaavat ratkaisuaan asiantuntijasparraajien tuella. Voittajatiimi saa huomattavan palkintosumman käytettäväksi ratkaisunsa toteuttamiseen. Jokainen mukana oleva tiimi kerryttää jo työstövaiheessa merkittävää osaamista, kokemusta ja verkostoja. Yhden voittajan sijaan haastekilpailu voi synnyttää useita toimivia ratkaisuja ja tiivistää eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Säätiöiden rahoituksella ja asiantuntemuksella sekä kilpailun yhteentuomien ja sparraamien tiimien ratkaisuilla voimme löytää uusia pitkäkestoisia ja vaikuttavia tapoja nuorten loistavan tulevaisuuden tukemiseen. Tämä on säätiöiden ja rahastojen lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Arrangör
Inträde
Anmälan
Annat
Karta